Sabah saat 08.00’de Esenboğa Havalimanı iç hatlarda buluşma. Havayolunun sabah uçuşuyla Erzurum’a hareket. Erzurum Havalimanı’nda bekleyen aracımızla rehberimiz eşliğinde Erzurum şehir gezisi. Görülecek yerler arasında; Erzurum Kongresi’nin yapıldığı bina, Çifte Minareli Medrese (Hatuniye ve Yakutiye), tarihi Erzurum taş evleri, Ulu Cami, Lala Mustafa Paşa, Murat Paşa, Aliağa, Caferiye ve İbrahim Paşa Camileri var. Palandöken Kayak Merkezi ziyareti. Nene Hatun Milli Parkı ve içindeki Aziziye Tabyaları gezisi. Serbest zaman. Sarıkamış’a hareket (156 km, yaklaşık 2 saat). Yol üzerinde bulunan Çoban Dede Köprüsü gezisi ve Şehitler Anıtı ziyareti sonrası Sarıkamış'ta Katerina Köşkü'nün dıştan görülmesi. Sarıkamış Kayak Merkezi ve Sarıçam Ormanı gezileri sonrası Kars’a hareket (67 km, yaklaşık 1 saat). Akşam yemeği ve konaklama Kars’taki otelimizde.

Oteldeki kahvaltı sonrası Kars şehir gezisi. Rus işgali sırasında Tahtdüzü Bölgesi’nde “ızgara plan” üzerine yeniden kurulan Kars'ta; Kars Kalesi ve Kars Müzesi, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), yine Rus işgali sırasında yapılan ve hala kullanılmakta olan binaların bir kısmı ile Vali Konağı, PTT Binası, Ortodoks Kilisesi (Merkez Cami), Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Konservatuar, Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Karahanoğlu Köprüsü, Oniki Havari Kilisesi, Ebu-L Hasan Harakani Türbesi, Topçuoğlu Hamamı, Muradiye Hamamı, Defterdarlık ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı görülecek yerler arasında. Kars gezisi sonrası UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesindeki Ermenistan Sınırı’nda bulunan Ani Harabeleri’ne hareket (59 km,yaklaşık 1saat). Gagik Kilisesi, Havariler Kilisesi, Aziz Krikor Şapeli, Aziz Prktich (Halashar) Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Cami), Tigran Honents (Resimli) Kilisesi ve sınırın en ucunda bulunan Bakireler (Rahibeler) Manastırı, Pers Uygarlığı’na ait bir zerdüşt ateşgedesi ve Gürcü Kilisesi görülecek yerler arasında. Selçuklu Sarayı ve Kalesi, hamamları ve Türkler’in Anadolu’da yaptıkları ilk cami olan Ebu-L Menucehr Cami gezileri. Akşam saatlerinde Kars’taki otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama Kars’taki otelimizde.

Oteldeki kahvaltı sonrası Doğu Anadolu’nun ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü’ne hareket (79 km yaklaşık 1,5 saat). Kış aylarında tamamı donan, baharda tüm renk ve manzaraların suyun üzerine vurduğu bu gölde balık avları etkinliklerinin izlenmesi. Kars-Çıldır yolu üzerinde bulunan ve günümüzde de Şaman köklerini koruyan Müslüman Türk boyu Terekemeler’in köyünde ağıt yazılı mezar taşları gezisi. 2000 yılında Japonya’da el yapımı bebek yarışmasında şampiyon olmuş ünlü Damal bebeklerinin üretildiği Damal Kasabası’na hareket (68 km yaklaşık 1 saat). Fidan Atmaca Bebek Atölyesi’nin gezilmesi. Kars’a hareket (115 km yaklaşık 1,5 saat). Akşam yemeği ve konaklama Kars’taki otelimizde.

Oteldeki kahvaltı sonrası Doğu Beyazıt’a hareket (193 km, yaklaşık 3 saat).Yol üzerinde bulunan Ağrı Dağı manzarası eşliğinde fotoğraf çekimi molası. Doğu Bayazıt’a varışla, İshak Paşa Sarayı ve Ahmedi Xani Türbesi ziyareti. Doğu Beyazıt şehir turu ve Kapalı Çarşı gezisi. Çaldıran Ovası ve Tendürek Dağları manzaraları eşliğinde seyahatimiz devam ediyor. Muradiye Şelalesi gezisi. Öğle saatlerinde Van’a varış. Van ve çevresinin gezilmesi. Gevaş’a hareket (40 km, yaklaşık 45 dk). Gevaş, Van Gölü’ne kıyısı olan ilçelerdendir. Tarihi bir çok yapıya sahip Gevaş; içerisinde barındırdığı Akdamar Adası ile turizmin merkezi haline dönüşmüştür. Ayrıca Gevaş’ta bulunan ve efsanelere konu olan Van Gölü Canavarı heykeli de buradadır. Gevaş Selçuklu mezarlıkları, Halime Hatun Kümbeti, İzzettin Sir Camisi ve Külliyesi, Akdamar Adası ve Akdamar Kilisesi gezileri. Van’a dönüş. Van şehir gezisi. Van Kalesi, günümüzde yapılan eski tuşba ve Van evleri gezileri, Van Müzesi, Van Kedi Evi, Urartular’dan günümüze gelmiş gümüş imalatı merkezi gezileri. Serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama Van’daki otelimizde.

Oteldekide kahvaltı sonrası öğleye kadar Van merkezde serbest zaman. Öğle saatlerinde aracımıza transfer ve Adilcevaz’a hareket (202 km, yaklaşık 3 saat). Yol üzerinde bulunan Tatvan ve Nemrut Krater Gölü gezileri. Ahlat Selçuklu mezarlıkları ve kümbetleri, Adilcevaz sahili ve baston atölyeleri, inci kefalı balığı göçü görülecek yerler arasında. Akşam yemeği ve konaklama Muş’daki otelimizde.

Oteldekide kahvaltı sonrası panoramik Muş şehir Turu. Muş Kalesi, Muş Ulu Camii,Yıldızlı Han ve geleneksel Muş evleri görülecek yerler arasında. Erzurum’a hereket (204 km, yaklaşık 3 saat). Erzurum şehir gezisi. Görülecek yerler arasında, Erzurum Kongresi’nin yapıldığı bina, Çifte Minareli Medrese (Hatuniye ve Yakutiye), tarihi Erzurum taş evleri, Ulu Cami, Lala Mustafa Paşa, Murat Paşa, Aliağa, Caferiye ve İbrahim Paşa Camileri var. Nene Hatun Milli Parkı Ve İçindeki Aziziye Tabyaları gezisi. Serbest zaman. Tren istasyonuna hareket. Tüm gece ve ertesi gün sürecek olan yolculuk esnasında trenin restoranından gün boyu yararlanabilirsiniz (ekstra). KOnaklama trende.

Tren güzergahındaki bazı duraklarda tren’in mola vermesi ile Divriği ve Sivas gezileri yapılacaktır. (Bugünkü geziler ekstra olup katılımcı sayısı önceden bildirilerek ve transfer sağlanacaktır.)

Sabah saat 05.15’te trenin Ankara Garı’na varışıyla turunuzun sonu.


Acente, içeriğin değişmemesi şartı ile karayolu-trafik ve hava şartlarına bağlı olarak programda değişiklik yapabilir. Trenli turlarda TCDD kaynaklı rötar veya değişikliklerden doğacak varış saati gecikmelerinden acenta sorumlu değildir. Otelde ve araçlarda unutulan veya kaybolan eşyalardan katılımcı sorumludur. Geri gönderimi yapılan eşyaların transfer yükümlülüğü acentanın değildir. Müze ve ören yeri girişlerinde kimlik kartı ibrazı zorunludur. Müze gişelerinde kimlik kartı olmamasından doğan ücretlendirmeden katılımcı sorumludur.